fbpx
Experts in business

Ondernemen

Alles over ondernemen

4 redenen om als verkoper steeds te bellen voor een afspraak

Sta je op het punt te vertrekken naar een commerciële afspraak? Weet dan dat er 4 redenen zijn waarom een telefoontje op voorhand wonderen kan doen. Zeker als de afspraak al een tijdje geleden is gemaakt, bewijzen ze hun nut. Wij zetten ze even voor jou op een rijtje.

Reden 1 l Je staat quasi nooit voor een gesloten deur

Jij wilt je tijd toch zo nuttig mogelijk besteden? Een telefoontje op voorhand voorkomt het feit dat je voor een gesloten deur staat. Als je belt is het wel belangrijk dat je een bevestigende toon gebruikt en het niet als vraag stelt. Vaak ga je dan merken dat de afspraak alsnog geannuleerd wordt.

Reden 2 l Je zorgt voor geruststelling

Met je telefoontje stel je je klant gerust. Je geeft nogmaals het exacte uur van de afspraak mee, dus de potentiële klant kan er zeker van zijn dat je ook effectief komt. Hij/zij kan zich zo mentaal voorbereiden op het gesprek.

Reden 3 l Je creëert een extra contactmoment

Door het plegen van je telefoontje zorg je voor een extra contactmoment. waardoor er op een onbewust niveau net iets meer vertrouwen ontstaat.

Reden 4 l Je voelt de emotionele toestand aan

Het telefoontje zorgt ervoor dat je de emotionele toestand van je klant al even kunt aanvoelen. Je ervaart hoe de persoon praat en kunt je eigen aanpak er al op afstemmen. Als verkoper moet je je aanpassen, maar is het wel je taak op zijn minst interesse en enthousiasme op te wekken. Alleen dan is een potentiële verkoop mogelijk.

Meer sales tips?

Wens je meer tips, je verkoop te boosten of meer klanten te overtuigen? Maak vandaag nog een afspraak voor een 1-op-1 afspraak of schrijf je in voor een gratis avondseminar. Zo krijg je heel wat waardevolle tips en sluit je in de toekomst ongetwijfeld meer verkopen af.

GRATIS WEBINAR: BUSINESS BREAKTHROUGH

Je leert proactief inzetten op de huidige situatie. Dit is hét marketing, sales- en doorbraakevent voor dynamische ondernemers.

Een mailtje ontvangen wanneer we meer Tips & Tricks online zetten?

Mis geen waardevolle content en schrijf je snel in.

X