fbpx
Experts in business

Ondernemen

Alles over ondernemen

De kracht van strategische partnerships

Ondernemen dat doe je niet in je eentje en/of op een eiland. Sterke partnerships zorgen voor een win-win. Je kunt rekenen op anderen, bouwt een netwerk uit en kunt ongetwijfeld klanten bereiken, waar je anders niet voor in aanmerking kwam. Je omringen met de juiste en betrouwbare partners is dan ook essentieel om zakelijke successen te boeken.

De eerste stap? Wie zijn de influencers in mijn sector

Wie heeft er rechtstreeks of onrechtstreeks een stevige invloed op je sector?  In de immosector zijn onrechtstreekse beïnvloeders bijvoorbeeld de postbode of dagbladhandelaar, die weten of er een huis te koop komt, terwijl rechtstreekse beïnvloeders bijvoorbeeld vakbladen zijn. Het is de kunst om al deze beïnvloeders in kaart te brengen en strategisch na te denken met welke beïnvloeders een nauwe samenwerking wenselijk is.

 

Welke manieren om een samenwerking aan te gaan zijn er?

Er zijn heel wat mogelijke partnerships. Zo kun je besluiten om:

 

  • Samen promotie te gaan voeren, bijvoorbeeld een folder te versturen.
  • Samen een evenement opzetten, waardoor je meer en andere klanten kunt bereiken.
  • Samen een product ontwikkelen of een gemeenschappelijke verpakking op de markt brengen.

 

Het zijn maar enkele voorbeelden van mogelijke strategische partnerships die meerwaarde genereren. In jouw business zijn er ongetwijfeld nog heel wat andere opportuniteiten. Door het aangaan van partnership vergroot je niet enkel het bereik van je communicatie, het is ook een kostenbewuste manier om met je marketingbudget om te gaan. Je profiteert immers mee van de inspanningen van je partner en vice versa.

Meer weten over het hoe en waarom van strategische partnerships?

Wil je meer weten over hoe je strategische partnerships optimaal kunt benutten en waar de meerwaarde zit? Geef ons een seintje en we plannen met plezier een 1-op-1 gesprek in. Uiteraard kan je ook één van onze avondseminars bijwonen. Zo zet je als ondernemer stappen vooruit en boek je meer resultaat.

GRATIS WEBINAR: BUSINESS BREAKTHROUGH

Je leert proactief inzetten op de huidige situatie. Dit is hét marketing, sales- en doorbraakevent voor dynamische ondernemers.

Een mailtje ontvangen wanneer we meer Tips & Tricks online zetten?

Mis geen waardevolle content en schrijf je snel in.

X