fbpx
Experts in business

Investeren in vastgoed

Alles over investeren in vastgoed

Dat vastgoed een waardevolle investering is staat buiten kijf. Maar waarom juist? Waarom loont investeren in vastgoed en op welke fundamenten is verstandig investeren in vastgoed gebaseerd? We doen het in deze blog uit de doeken.

De 4 pijlers van investeren in vastgoed

 • Meerwaarde

  Investeren in vastgoed is sinds jaar en dag een veilige investering. Sinds 1970 levert vastgoed een gemiddelde meerwaarde op van ongeveer 2% per jaar. Het gaat om een stabiele belegging die je beschermt tegen de inflatie. De samengestelde interest op vastgoed werd door Albert Einstein nog het 8ste wereldwonder genoemd. Blijf je immers je interest herinvesteren dan ontstaat er een vliegwiel aan opbrengsten. Geld maakt op dat moment geld.

 • Hefboom

  Bij vastgoed speelt het hefboom-effect, waarbij een hefboom gecreëerd wordt met extern vermogen. We brengen zelf weinig in, lenen voordelig bij de bank of externen en gaan op deze manier op een interessante manier een hefboom creëren. Investeren in vastgoed is een heel begrijpbare manier van beleggen en je kunt er altijd eenvoudig weer uitstappen. Momenteel zitten we trouwens met een historisch lage rente, waardoor geld ontlenen en aan het werk zetten nog nooit zo voordelig was.

 • Cashflow

  Vanuit de investering in vastgoed ga je nieuwe cash genereren, waardoor je aan kapitaalopbouw gaat doen. Op langere termijn genereer je ook een positieve cashflow die je dan weer kunt herinvesteren.

 • Kapitaalopbouw

  Wanneer je meerdere appartementen hebt zorgt dit voor een positieve cashflow en deze cash kun je vervolgens weer investeren in de aankoop van bijkomende panden. Een positieve spiraal waar je optimaal van kunt profiteren om aan kapitaalopbouw te doen. Hoe meer panden, hoe groter de cashflow en hoe meer kapitaal je opbouwt.

Bij investeren in vastgoed volg je het credo: ‘Zaai voor te oogsten’, maar als je de bovenstaande pijlers uitspeelt, kun je stevige rendementen boeken. Logisch dus dat investeren in vastgoed zo populair is bij de Belg.

Meer weten over investeren in vastgoed?

Wil je meer weten over investeren in vastgoed? Pik dan zeker een gratis avondsessie mee van ‘Investeren kan je leren’. Tijdens deze avonden doe je heel wat bruikbare kennis op en leren we de kneepjes van het vak. Reserveer vandaag nog je plaatsje en investeer je geld verstandig in vastgoed!

Neem deel aan ons Gratis webinar!

Je ontdekt alle waardevolle kennis die je nodig hebt om succesvol te investeren in vastgoed!

Een mailtje ontvangen wanneer we meer Tips & Tricks online zetten?

Mis geen waardevolle content en schrijf je snel in.

X