fbpx
Experts in business

Ondernemen

Alles over ondernemen

De meest gemaakte fout in marketing

Marketing altijd een succesrecept? Wees maar zeker, tenminste als je het goed aanpakt. Heel wat bedrijven slaan de bal mis op het vlak van marketing. In deze blog geven we je even mee waarom de meeste marketing niet werkt en hoe je deze valkuilen kunt vermijden.

De 4 grote fases tijdens het marketingproces

In de eerste fase hebben we de potentiële klant die op dat moment nog een vreemde is. Hij/zij heeft geen benul van je aanbod, waar jij en je bedrijf voor staan en of ze überhaupt nood hebben aan je producten of diensten. Van deze vreemde moet je tot fase 2 zien te komen, de vreemde wordt dan een vriend. Deze persoon weet wel wat je doet, waar je voor staat en welk aanbod je voor hem/haar in petto hebt. Eens je in deze fase zit het is de kunst om ze te converteren naar fase 3: de klantfase. Eens ze klant zijn verleen je ze vervolgens een piekfijne service en zorg je ervoor dat ze zich ontpoppen tot echte ambassadeurs, meteen ook de 4de en laatste fase. De volgorde is daarbij essentieel, maar daar komen we in het volgende stukje op terug.

Wat is de meest gemaakte fout in marketing?

Mooi, je kent nu de 4 fases, maar waar gaan de meeste ondernemers in de mist? Wel, dat is wanneer je één of meerdere stappen wil overslaan. Heel wat ondernemers proberen van volstrekt vreemden meteen klanten te maken, maar missen zo een essentiële fase in het overtuigingsproces. Vergelijk het gerust met een eerste afspraakje. Als je tijdens je eerste date iemand meteen ten huwelijk gaat vragen is de kans zowat 99,99% dat je van een kale kermis gaat thuiskomen.

 

Evalueer voor jezelf eens of je met jouw marketing ook geen essentiële fases mist en dat elke stap gecoverd is door de juiste acties en marketing. Anders ga je heel wat nutteloze marketingkosten maken zonder al te veel succes. Zonde van je marketingbudget en de verloren tijd.

Hulp nodig bij het voorkomen van marketing fouten?

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het opstellen van je marketingplan, wil je valkuilen vermijden of raad en daad nodig van ervaren professionals? Wel, wij gaan graag samen met jou aan de slag om er wat moois van te maken. Vraag gerust een 1-op-1 gesprek aan met één van onze experts. Vrijblijvend organiseren we ook geregeld gratis avondseminars. De ideale manier om van onze expertise te genieten en met gelijkgezinde ondernemers kennis te maken. Alle info vind je op onze website!

GRATIS WEBINAR: BUSINESS BREAKTHROUGH

Je leert proactief inzetten op de huidige situatie. Dit is hét marketing, sales- en doorbraakevent voor dynamische ondernemers.

Een mailtje ontvangen wanneer we meer Tips & Tricks online zetten?

Mis geen waardevolle content en schrijf je snel in.

X