fbpx
Experts in business

Ondernemen

Alles over ondernemen

Salestip: Ga voor een fijn gesprek

Wil je meer verkopen? Ben je al een tijdje op zoek naar de Heilige Graal? Laat al die poespas achterwege en ga voor een fijn gesprek. Een goede relatie en een persoonlijke klik zijn essentieel om een deal af te ronden, en dit niet éénmalig, maar keer op keer. Een fijn gesprek vormt de basis van elke succesvolle relatie en verkoop. Knoop dat in je oren.

Focus is nodig

Een salesgesprek vergt concentratie en interesse. Ben je oprecht geïnteresseerd in mensen, dan heb je ongetwijfeld een streepje voor, maar met de nodige focus kan iedereen het. Trek je naar een klant of potentiële klant, focus dan in eerste instantie op een fijn gesprek. Adviseer, communiceer en veer mee. Uiteraard houd je je achterliggende doel in je hoofd, maar laat het toch even los. Ook al volgt er geen onmiddellijk verkoop uit je aangename gesprek, dan nog is er een zaadje geplant waar je later meer dan waarschijnlijk de vruchten van plukt. Zo investeer je in een relatie op lange termijn, waarbij verkopen op termijn een natuurlijk gevolg wordt. Met wie doe jij liever zaken? Met iemand waarmee je een klik hebt of een iemand die je in een eerste gesprek wat probeert aan te smeren?

 

Werk dus niet op de korte termijn en ga voor een fijn gesprek. De verkoopcijfers volgen ongetwijfeld in de toekomst!

Meer sales tips?

Wens je meer tips, je verkoop te boosten of meer klanten te overtuigen? Maak vandaag nog een afspraak voor een 1-op-1 afspraak of schrijf je in voor een gratis avondseminar. Zo krijg je heel wat waardevolle tips en sluit je in de toekomst ongetwijfeld meer verkopen af.

GRATIS WEBINAR: BUSINESS BREAKTHROUGH

Je leert proactief inzetten op de huidige situatie. Dit is hét marketing, sales- en doorbraakevent voor dynamische ondernemers.

Een mailtje ontvangen wanneer we meer Tips & Tricks online zetten?

Mis geen waardevolle content en schrijf je snel in.

X