fbpx
Experts in business

Ondernemen

Alles over ondernemen

Stop met verkopen!

Goed, we hebben je aandacht? Toch willen we niet enkel je aandacht trekken met deze titel, we staan er ook 100% achter. Wil je je verkoop boosten, stop dan met verkopen. Klinkt dat tegenstrijdig in je oren? Lees dan vooral verder en die oren, die heb je nodig!

Te pusherig verkopen irriteert

Ongetwijfeld ben je zelf al eens geconfronteerd geweest met een bijzonder opdringerige verkoper die je ten koste van alles zijn/haar product of dienst wou aansmeren. Een afknapper, nee? Een goede verkoper speelt in op behoeften, komt met oplossingen voor je probleem en denkt mee. Wist je trouwens dat een succesvolle verkoper vaak minder aan het woord is dan de klant zelf. Stof om over na te denken …

Luisteren als belangrijkste verkooptool

Je producten of diensten mogen nog zo geniaal zijn, als ze geen probleem oplossen voor de klant, ga je weinig potten breken. Hoe je de noden van je klanten kunt kennen? Door te luisteren! Stel gerichte focusvragen en laat vervolgens de klant aan het woord. Het zal je in de beginfase misschien wat moeilijk vallen, maar je leert het snel. Nadat het je als verkoper helder is waar het probleem van de klant zich situeert, vat je dit samen en reik je vervolgens vol energie en enthousiasme de oplossing aan die je in petto hebt. Kun je de klant niet verder helpen? Zeg dat dan ook!  Vervolgens ga je de klant doorverwijzen naar een specialist in je netwerk. Reken maar dat zich dat op langere termijn terugverdient. Jij behoudt je uitstekende reputatie en een andere ondernemer is er mee verder geholpen.

Leren luisteren en andere tips aangereikt krijgen?

Wil je groeien in verkoop, leren verkopen of zit je met medewerkers die nog stappen vooruit kunnen zetten? Geef ons dan een seintje en we bekijken graag de mogelijkheden. We zijn thuis in verkoop en coaching en helpen je graag met een oplossing op maat. Uiteraard luisteren we met plezier naar je noden en doen we je een vrijblijvend voorstel. Kennismaken met met onze aanpak? Nodig ons uit voor een 1-op-1 gesprek of woon gratis een avondseminar bij. Een garantie op heel wat inspiratie en gelijkgestemde ondernemers.

Gratis Business Breakthrough

Volledige dag, praktijkgerichte opleidingen door ervaren Marketing & Business-experts.

GRATIS WEBINAR: BUSINESS BREAKTHROUGH

Je leert proactief inzetten op de huidige situatie. Dit is hét marketing, sales- en doorbraakevent voor dynamische ondernemers.

Een mailtje ontvangen wanneer we meer Tips & Tricks online zetten?

Mis geen waardevolle content en schrijf je snel in.

X